Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Članki > Alpinistični odsek OSTALI ČLANKI
Ogledov: 2743      

 Razmišljanje o zimi


Dodano: 02.02.2012, Avtor: Gorazd Veselič

Ko se ob 5h zjutraj podaš iz toplega stanovanja v temno mrzlo jutro. Se sprašuješ čemu ti je tega treba. Nato v pol-snu dve uri voziš ...

Ko se ob 5h zjutraj podaš iz toplega stanovanja v temno mrzlo jutro. Se sprašuješ čemu ti je tega treba. Nato v pol-snu dve uri voziš, do še bolj mrzlega Jezerskega, kjer dvakrat zreduciraš vso robo, ki si jo natlačil v nahrbtnik, in se še čudiš zakaj je še vedno tako težak. Nato štiri ure grizeš v hrib, kjer se ti sneg občasno vdere do kolen, pri -5°C nenormalno švicaš ob hoji navkreber. In vmes se pogosto vprašaš ali je vredno napora. A ko te na vrhu v snežni idili pozdravi igra megle in sonca in te pozdravijo s soncem obsijani okoliški vrhovi, je ves napor pozabljen, navkljub utrujenosti se čutiš prerojenega. Ko se vrneš v dolino, se ozreš nazaj, po poti, ki si jo prehodil, ponosen se zaveš njene veličine, veš da si pridobil novo izkušnjo, ki te je naredila močnejšega.

Se mi zdi da so takšne ture kar dobra paralela življenju nasploh. Kot nekakšen "šnelkurz". Vsake toliko naletimo na probleme, in se sprašujemo zakaj. Ko ga premagamo, nas navdušenje ponese med oblake. A najbolj pomembno pri vsem je, da znamo pogledati nazaj in z novim znanjem odkorakati novim dogodivščinam naproti.

p.s.: Zima je Zakon!!!

na_vrhu

Fotografije: Tomaž Langerholc

galerija Več fotografij

Komentarji - vidni samo prijavljenim!

Prikaži vse članke

 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji