Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Notičke Ostale notičke
Ogledov: 258      

Referendum o selitvi prostorov


Dodano: 05.12.2018

Kozjačani,
Gotovo poznate kozjaško zgodbo o selitvi iz Koroške ceste v prostore Lubadarja. Stara je vsaj že dve leti, njena aktualnost je že večkrat zamrla, pa se znova obudila in tako naprej. Narejeno je kar nekaj inačic ureditve bodočih društvenih prostorov, sproženo nekaj debate, morda nekaj medsebojnih jeznih pogledov, vendar počasi prihajamo do konca te zgodbe, pardon, do začetka konca te zgodbe, zgodba bo zaključena ko bo prostor urejen in predan namenu.

Zaključena pa je vsaj polemika o tem ali naj bo društveni prostor  pred stenco odprt ali zaprt. Sprejeta je odločitev o zaprtem prostoru. Tako potrjena odločitev je izluščila dve varianti bodoče ureditve, prav je, da o  izbiri bodočega bivanja odločamo vsi člani društva, zato je pobuda načelnika AO in predsednika društva pravilna, pobuda, da razpišemo »švicarski referendum« in naj se po možnosti vsak član društva opredeli katera varianta mu je povšeči. Glasovati bo mogoče vsak četrtek v društvenih prostorih, torej osebno, od tega četrtka 6.12. pa do 27.12. Glasovanje bo potekalo v kontekstu osebnega dviga glasovnice, odgovorna oseba bo ta dvig označila v spisku članov, na glasovnici boste v nadaljevanju obkrožili vam ljubšo varianto in seveda dali odgovor v zato pripravljeno skrinjico.

Zato vas vljudno vabimo, da se z veliko mero dobre volje in odgovornosti odzovete pobudi o sooblikovanju bodočih prostorov društva.

PREDSTAVITEV OBEH VARIANT

Obe varianti sta uvrščeni v prostor pred stenco, s tem da naj bi bila postavljena V1 na začetek prostora, torej takoj po prihodu po stopnicah na podstrešje, medtem ko bi V2 namestili v zadnji del tega prostora, v desni kot, tako da bi del prostora mejil na požarni zid. Glede kvadrature sta izenačena. Prednost enega ali drugega je zelo težko pojasniti. Varianta 1 ponuja možnost povečave prostora z odprtjem premičnih vrat proti požarnemu zidu, hkrati pa po svoje precej zapre sicer vizualno lepo podstrešje. Varianta 2 daje po prihodu v prostor občutek večje odprtosti, mogoče je problem kaj umestiti pred prostor društva, ampak to je sedaj drugotnega pomena, oziroma stvar nadaljnjega razvoja plezalnih površin in drugih dejavnosti društva. Oba prostora se lahko v nadaljevanju uredita funkcionalno in estetsko maksimalno potrebam društva. Dodati kaj več o eni in drugi ni potrebno, potreben pa je vaš pozitiven odnos do tega prostora in odločitev, da s svojim glasom sooblikujete prostor v katerem boste bolj ali ali manj dejavno preživeli nekaj časa.

Varianta 1

Prikaz v PDF dokumentu

Varianta 2

Prikaz v PDF dokumentu

Komentarji - vidni samo prijavljenim!

Prikaži več notičk

 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji