Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Novice > Planinsko društvo OSTALE NOVICE
Ogledov: 1623      

 Prodaja planinske članarine na bencinskih servisih Petrola


Dodano: 27.06.2014

S podjetjem Petrol smo v letošnjem letu začeli dobro sodelovati na različnih področjih. V sklop sodelovanja spada tudi prodaja planinske članarine v mreži 311 bencinskih servisov Petrola v Sloveniji. Zaradi poenostavitve sistema prodaje in tehničnih omejitev smo se odločili, da bomo prodajali samo naslednje kategorije članarin: O+P, S+Š, B in B1.

S plačilom članarine bo vsak dobil na podaljšku računa začasno člansko izkaznico Planinske zveze Slovenije. Na tej izkaznici bo navedena vrsta članarine, datum nakupa in koda za registracijo prek spletne strani www.pzs.si/clan. Začasna izkaznica velja 14 dni od nakupa. Treba jo je izpolniti z osnovnimi osebnimi podatki člana. Velja samo za koriščenje članskega popusta pri prenočevanju v Sloveniji. Pri uveljavljanju ugodnosti se mora član identificirati tudi z veljavnim osebnim dokumentom.

Vsak, ki bo plačal članarino na bencinskih servisih Petrol, se mora OBVEZNO registrirati prek spletne strani www.pzs.si/clan. V postopku registracije mora izbrati tudi planinsko društvo, v katerega se bo včlanil. V naboru so vsa društva, ki so pooblastila PZS za prodajo članarine, nabor je enak kot pri spletnem včlanjevanju. Z zaključenim postopkom registracije posameznik postane član PZS in mu s tem pripadajo vse članske ugodnosti, njegovi podatki pa se posredujejo na zavarovalnico in z naslednjim dnem začne veljati zavarovanje.

Prav tako se po zaključeni registraciji osebni podatki posredujejo izdelovalcu članskih izkaznic, ki jo posameznik prejme najpozneje v 10 dneh po plačilu članarine. Izkaznica bo članu poslana po pošti skupaj s člansko znamkico za tekoče leto.

Planinsko društvo bo s strani PZS dobilo konec oktobra obračun prodanih članarin prek bencinskih servisov Petrol skupaj s celotno dokumentacijo o članih. Postopek bo podoben, kot je za obračun prodanih članarin prek spletne strani PZS. Vse nastale stroške z uvajanjem sistema in pokritjem obveznosti do Petrola bo v letu 2014 krila PZS. Jeseni bomo naredili analizo uspešnosti prodaje planinske članarine na tak način in se na tej podlagi odločali o nadaljevanju tovrstne prodaje v prihodnjih letih.

Za dodatna pojasnila smo vam na voljo na telefonski številki 041 569 598 ali na elektronskem naslovu info@pzs.si.

Vsa planinska društva, ki imajo planinske koče, prosimo, da o novi začasni planinski izkaznici obvestijo vse oskrbnike in najemnike planinskih koč ter da novim članom tudi priznajo članski popust pri prenočevanju na planinskih kočah. Hkrati vas pozivamo, da obiskovalcem vaše planinske koče nudite tudi možnost včlanitve v vaše društvo, saj so planinske koče izvrstno prodajno mesto planinske članarine za vse tiste ljubitelje gora, ki jih z običajnimi metodami prodaje planinske članarine ne dosežemo.

Lep planinski pozdrav

Matej Planko,
generalni sekretar PZS

Bojan Rotovnik,
predsednik PZS


 
 

 http://www.pzs.si/novice.php?pid=9468
Komentarji (1) - vidni samo prijavljenim!

Prikaži več novic

 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji