Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Novice > Športno plezalni odsek OSTALE NOVICE
Ogledov: 2614      

 V Radljah zasedli vse tri stopničke!


Dodano: 07.04.2015

V soboto 28. marca smo se iz Maribora po dravski dolini odpravili proti Radljam, kjer so se naši športni plezalci pomerili na predzadnji tekmi Vzhodne lige v sezoni 2015. Ob bučnem vzpodbujanju so naši plezalci kar sedemkrat prijeli za zadnji oprimek v smeri in proslavljali dosežen vrh smeri, k najglasnejšemu navijanju skupine staršev pa se nam je tokrat pridružil tudi prvi navijač-Marko!

Tokrat nam je postavljalec smeri Erih Obrez-Erči postavil nekaj "pekarnarjem" na kožo pisanih smeri in kar smo s pridom izkoristili. Tako Luka kot Filip Bombek sta v drugi smeri prvič dosegla vrh. Prvič v plezalni karieri pa sta tekmovalne smeri do vrha preplezali Ana Stamenčič in Lana Zupan Žitnik. Prav sem tekmovalcem pa so z najglasnejšim navijanjem do sedaj pomagali starši otrok, ki so si tudi po končanem plezanju svojih varovancev vzeli čas in ostali do konca tekmovanja, ter navijali še za ostale.

Tekma v Radljah se je za Kozjačane končala uspešno, saj smo na koncu dneva kar trikrat stali na stopničkah in to vseh treh.

Do konca Vzhodne lige nas loči samo še finale v plezalnem centru v Ljubljani, kjer bo društvo za razvoj plezalne kulture prvič priredilo tekmovanje Vzhodne lige. Za to pa imajo na razpolago 850 kvadratnih metrov plezalnih površin na veliki steni, ki je visoka kar 17 metrov! Tekmovalci se bodo med tem lahko ogrevali na 180 kvadratnih metrih balvanske stene kot tudi na nizki(nižji) steni plezalnega centra z 230 kvadrati in 11 metri višine, skupaj pa bomo dosežke lahko proslavili kar tam, saj nam pogostitev z razgledom na steno nudi Grif-bar. Upam, da se vidimo v čim večjem številu!

Aljaž Berčič


Rezultati:
Luka Bombek 16.
Tosja Drame 12.
Eva Hren 1.
Jakob Sovič 24.
Lana Zupan Žitnik  16.
Filip Bombek  13.
Tilen Gabor  24.
Ana Stamenčič  2.
Katja Cundrič  14.
Lana Simončič  7.
ZalaZ upan Žitnik  14.
Pija Mageš  3.

Komentarji (2) - vidni samo prijavljenim!

Prikaži več novic

 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji