Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Novice > Športno plezalni odsek OSTALE NOVICE
Ogledov: 2351      

 Sezona Vzhodne lige 2015 zaključena!


Dodano: 04.05.2015

Tako je. Zadnja tekma lige je za nami in mi smo po skupno petih tekmah, katere so potekale od januarja pa vse do aprila potegnili črto in pobrali priznanja. Zadnje tekme, ki je bila v plezalnem centru v Ljubljani se je udeležilo 12 naših vztrajnih tekmovalcev, kjer smo skupaj kot klub zasedli deveto mesto.

Udeleženci prve tekme Vzhodne lige v plezalnem centru v Ljubljani se nekako strinjamo, da je tokrat bilo vzdušje na tekmi res nekoliko drugačno od ostalih. Že sam plezalni center je oblikovan drugače, kot ostale športne dvorane. Stavba je višja in predvsem ožja od ostalih, kar smo gledalci kar hitro po vstopu v dvorano opazili. Najprej smo se prebijali skozi nabito poln grif bar, kasneje skozi polno oblegane hodnike, do prepolne dvorane. Ker je bila ogrevalna cona za tekmovalce v drugem nadstropju centra in so malčki ter njihovi starši, spremljevalci mrzlično tekali po hodnikih gor in dol, zunaj pa dež in blato, je splošen izgled centra spominjal na mravljišče ob poplavi, ki ga bo pravkar odnesla. Kljub vsemu, pa so organizatorji lahko tekmovanje izvedli.

Točno ob deveti uri so se tekmovalci ob nepozabnem vzpodbujanju napovedovalca zagnali v smeri. Tokrat so bile le te zelo raznolike in privlačne. Videli smo lahko vse od plezanja razov, platk, previsov, do celo razpok! Relief stene in plezalci, visoko nad glavami publike pa so spominjali na kakšen prizor iz morebitne plezalne freske na stropu kakšne druge ustanove.

Naši tekmovalci pa so ponovno dosegali odličja. Ponosno lahko izpostavim skupno prvo mesto Eve Hren, skupno tretje mesto Ane Stamenčić, peto mesto Pije Mageš in Katje Cundrič in osmo mesto Lane Simončič, ter trud in vztrajnost vseh naših tekmovalcev, ki so redno in z veseljem obiskovali tekme Vzhodne lige.

Tudi letošnja Vzhodna liga je vsakemu tekmovalcu podarila bogate izkušnje tako v plezanju kot v življenju. Nekateri se prvič spopadajo s tremo pred nastopanjem, drugi doživljajo napetost tekmovanja, spet tretji lahko na tekmah uživajo v pestrosti smeri in blišču fotografskih aparatov. Za Kozjačane pa zaključek ene sezone pomeni le oddih pred začetkom druge. Se vidimo jeseni ob začetku državnega prvenstva in seveda tudi spomladi, ko se cikel tekem Vzhodne lige prične ponovno.

Tukaj pa so še rezulati vseh tekmovalcev iz zadnje tekme:
Filip Bombek 17.
Luka kBombe 14.
Katja Cundrič 6.
Tosja Drame 15.
Iza Fingušt 18.
Eva Hren 1.
Pija Mageš 6.
Lana Simončič 3.
Ana Stamenčič 5.
Lana Zupan Žitnik 20.
Zala Zupan Žitnik 21.

Aljaž Berčič

Komentarji - vidni samo prijavljenim!

Prikaži več novic

 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji