Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Novice > Športno plezalni odsek OSTALE NOVICE
Ogledov: 757      

 Urška Repušič srebrna v skupnem seštevku EMP 2017 v balvanih


Dodano: 19.09.2017

V Slanyju na Češkem je bilo 15. in 16. septembra evropsko mladinsko prvenstvo 2017 v balvanskem plezanju. Lučka Rakovec in Dominika Kodra sta se s četrtim mestom približali stopničkam, Urška Repušič pa je osvojila srebrno medaljo v skupnem seštevku evropskega mladinskega pokala v balvanih.

Evropsko mladinsko prvenstvo v športnem plezanju, ki končuje sezono za mlajše tekmovalce, ima letos dve postojanki: slab teden po svetovnem mladinskem prvenstvu so se 14. in 15. septembra športni plezalci stare celine v Slanyju na Češkem pomerili v balvanih, evropska preizkušnja v težavnosti in hitrosti pa je na sporedu od 28. septembra do 1. oktobra v ruskem Permu.

Slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju je imela v Slanyju v finalu dve predstavnici - Lučko Rakovec (ŠD Proteus) v kategoriji kadetinj (do 18 let) in Dominiko Kodra (PK Kamnik) v kategoriji starejših deklic (do 16 let) -, ki sta obe tekmovanje sklenili tik pod zmagovalnim odrom, na četrtem mestu. Dobro sta nastopili tudi kadetinja Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica) in starejša deklica Betka Debevec (PK Kamnik), ki se jima je obema na sedmem mestu finale za las izmuznilo.

Tekma na Češkem je sklenila tudi evropski mladinski pokal 2017 v balvanih, v skupnem seštevku katerega je Urška Repušič (ŠPO APD Kozjak) osvojila srebrno medaljo.

Manca Čujež, PZS

 http://ksp.pzs.si/novice.php?pid=12036
Komentarji - vidni samo prijavljenim!

Prikaži več novic

 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji