Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Novice > Planinsko društvo OSTALE NOVICE
Ogledov: 1092      

 Slovenska planinska pot v 1 dnevu


Dodano: 15.09.2018

Vsak posameznik lahko le sanja, da bi v enem dnevu premagal vseh 599 km Slovenske transverzale. A s skupnimi močmi lahko prehodimo, pretečemo ali prekolesarimo celotno Slovensko planinsko pot od Maribora do Ankarana v enem dnevu, če vsak udeleženec prispeva svoj delež k skupnemu dosežku.

Kako sodelovati?
599 km trase Slovenske planinske poti oz. Transverzale je razdeljene na 148 odsekov. Vsak udeleženec si v prijavnici izbere del trase, ki ga želi preteči, prehoditi ali prekolesariti. Del trase, ki si ga izbere udeleženec, je lahko sestavljen iz poljubnega števila zaporednih odsekov. Cilj prireditve je, da v enem dnevu, 29. 9. 2018, »pokrijemo« prav vse odseke Slovenske planinske poti.

Na posamezen odsek se seveda lahko prijavi več posameznikov ali skupin.

29. 9. 2018 med 00:00 in 24:00 uro mora vsak udeleženec opraviti izbrani del poti.

Prijavnina za dogodek znaša 10 € za odrasle in 5 € za otroke. Odrasli udeleženec prejme majico dogodka in obrok na skupnem pikniku, otroci prejmejo obrok na skupnem pikniku in diplomo. UPN plačilni nalog za prijavnino prejmete na vaš e-naslov, ki ga vpišete v prijavnico.

Prijavnica: https://goo.gl/forms/tE0CmKIfOaqYjYax1

Skupni piknik vseh udeležencev bo organiziran naslednji dan, v nedeljo, 30. 9. 2018, v Kamniški Bistrici – piknik center »PRI JURJU«.

Torej – vsi prijavljeni 29. 9. 2018 prehodite, pretečete ali prekolesarite del poti, na katerega ste se prijavili. Dolžino poti, smer gibanja, začetno in končno točko ter uro pričetka si izberete sami. Prav tako ste povsem svobodni pri izboru melodije, ki si jo boste požvižgavali na poti. Pomembno je le, da na isti dan skupaj izkažemo spoštovanje celotni trasi Slovenske planinske poti.

Ker je vreme v gorah zelo pomemben varnostni faktor, bo v primeru slabe vremenske napovedi dogodek prestavljen na naslednjo soboto, 6. 10., piknik pa na nedeljo, 7. 10. Odločitev o morebitni prestavitvi dogodka bomo sporočili v sredo, 26. 9.

Komentarji - vidni samo prijavljenim!

Prikaži več novic

 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji