Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Novice > Alpinistični odsek OSTALE NOVICE
Ogledov: 1598      

 Plezalni vikend na koči Corsi


Dodano: 07.07.2017

Za vikend 22. in 23. julija 2017 načrtujemo plezalni vikend na koči Corsi (1874 m, Viševa skupina, Zahodne Julijske Alpe). Zaradi oddaljenosti izhodišča (cca. 250 km) in dolžine dostopa (cca. 2 h 15 min) predlagamo, da na kočo dostopimo že v petek.

Zaenkrat imamo rezerviranih 20 ležišč s petka na soboto in s sobote na nedeljo. Prijave (zapišite, če se prijavljate samo za eno noč!) preko te strani po principu prvi pride prvi melje. Po zapolnitvi mest si morebitna preostala prosta mesta v koči rezervirate sami neposredno pri oskrbnikih (SMS na +39 339 170 7750); vzrok je v tem, da se je s temi Italijani žal bolj težko kaj zmeniti... se bo pa kakšno prosto mesto verjetno našlo tudi sproti oziroma upam, da nas vsaj ne bodo vrgli ven.


PRIJAVA


Za naveze se dogovorite med seboj, lahko v okviru zainteresiranih še prostih plezalcev tudi na koči, vendar predlagam, da to naredite že prej (organiziranega zagotavljanja soplezalcev v okviru tega plezalnega vikenda ne bo).

Takoj nad kočo so stene Beljaškega stolpa (klasične smeri, nekatere z navrtanimi stojišči, ter težje navrtane smeri, višina do 350 m), dokaj blizu pa je tudi v zatrepa dolin Mrzle vode ter Belega potoka (V stena Divje Koze, S stena Trbiške Krniške špice, S stena Visoke Bele špice - sestopi z omenjenih vrhov nazaj do koče so ugodni).

Sicer je v bližini koče tudi plezališče, prav tako pa je možno narediti planinske ture po zavarovanih plezalnih poteh (npr. Anita Goitan) ali pristope na vrhove (npr. Viš).

Cena spanja je 10 eur na osebo na noč (s planinsko izkaznico).

Dodatne informacije v okviru četrtkovih sestankov pri Luki Rutarju oziroma na lrutar@gmail.com.

Povezava do seznama nekaterih zanimivih plezalnih tur (bodite pozorni, da gre za širši seznam ter vse smeri na njem niso v bližini koče Corsi): http://www.quartogrado.com/gruppi/fuart.htm

Pregledna karta področja


Klikni na karto za povečavo

V primeru (pre)slabe vremenske napovedi obstaja možnost odpovedi plezalnega vikenda ali spremembe datuma - se dogovarjamo sproti.

Vabljeni! :)

Komentarji - vidni samo prijavljenim!

Prikaži več novic

 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji