Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Alpinistični odsek MOGOČE TE ŠE ZANIMA
Ogledov: 15660    

 Alpinistična šola 2022

 

Alpinistični odsek Akademskega planinskega društva KOZJAK Maribor vabi v

ALPINISTIČNO ŠOLO 2022

Vabljeni vsi ljubitelji gora in željni novih spoznanj v gorništvu

Alpinistična šola je priložnost za vse, ki želite spoznati lepote narave ter gorskega sveta, obenem pa odkrivati užitke, ki jih ponuja alpinizem skozi različna področja. Spoznavali bomo teorijo gorništva in praktično preizkusili vrvne ter plezalne tehnike v različnih stenah, s poudarkom na varnosti. 

Ni potrebno, da ste odlični športniki ali prekaljeni planinci, čeprav vam bodo sorodne aktivnosti olajšale raziskovanje nekoristnega sveta brezpotij in sten. Spoznali boste nove ljudi, ki jih povezujeta plezanje in narava, naučili se boste varnega gibanja v gorskem svetu in se pridružili navezam naših alpinistov.

Iz naših vrst izhajajo uspešni alpinisti, ki so opravili številne odmevne ponovitve smeri in prvenstvene vzpone, nekateri so tudi med prejemniki priznanj za dosežke v alpinizmu tako na nacionalnem (alpinist/-ka leta), kot tudi na mednarodnem nivoju (zlati cepin).

Letni del alpinistične šole se bo pričel v torek, 15. marca 2022, ob 18. uri v društvenih prostorih v Pekarni, Ob železnici 16, Maribor. Prostori se nahajajo v 3. nadstropju stavbe Lubadar, zraven plezalne stene.

Vodja šole je alpinist Matjaž Jakopič.

Več informacij in informativne prijave na e-naslov: alpsola@kozjak.org. Ob prijavi navedite nekaj svojih izkušenj v gorah ali s plezanjem.

Teoretična predavanja bodo potekala v društvenih prostorih, praktični del pa bomo izvajali na umetnih stenah v dvorani, v plezališčih, v sredogorju in stenah v Sloveniji, Avstriji ter v hrvaškem primorju. Zaradi objektivnih razmer in zagotavljanja varnosti lahko pride do spremembe programa alpinistične šole, kar bo pravočasno javljeno udeležencem šole. Tečaj bodo vodili izkušeni inštruktorji alpinizma oziroma alpinisti, ki so usposobljeni za vodenje in izobraževanje.

 

Program letnega dela AŠ 2022

 

Cena letnega dela alpinistične šole je 300 € za zaposlene oz. 200 € za študente in brezposelne.

 

* Zimski del alpinistične šole bo izveden po zaključenem letnem delu, s predvidenim začetkom v decembru 2022.

 

 


 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji