Planinsko društvo
Alpinistični odsek
Športno plezalni odsek
Mladinski odsek
Planinska sekcija Vinarje
Sekcija veteranov
Turnokolesarska sekcija
Akademsko planinsko društvo Kozjak Maribor   
novice koledar fotografije forum video članki kontakti
ISKANJE
 
VSTOP ZA ČLANE
Uporabnik:

Geslo:
 zapomni si me

Pridobi geslo
Domov > Novice > Planinsko društvo OSTALE NOVICE
Ogledov: 3894      

 Izredni občni zbor društva


Dodano: 06.12.2018

V skladu s Pravili Akademskega planinskega društva Kozjak Maribor, v imenu upravnega odbora (UO) društva, sklicujem izredni občni zbor. Izredni občni zbor bo potekal v četrtek, 6. 12. 2018 v društvenih prostorih na Koroški 18, s pričetkom ob 19. uri.

Dnevni red:

 1. Otvoritev in uvodni pozdrav predsednika društva
 2. Izvolitev delovnega predsedstva
 3. Izvolitev verifikacijske komisije in potrditev overovateljev zapisnika
 4. Preverjanje sklepčnosti
 5. Potrjevanje pravil Akademskega planinskega društva Kozjak Maribor
  • Predstavitev ključnih sprememb
  • Razprava
  • Glasovanje

Obrazložitve:

V skladu z drugim odstavkom 18. člena Pravil Akademskega planinskega društva Kozjak Maribor se je z namenom odločitve o sklicu izrednega občnega zbora sklicala dopisna seja UO, ki je trajala od petka, 26. 10. 2018 do ponedeljka, 5. 11. 2018. Na seji so člani UO soglasno, z enajstimi glasovi ZA in nič glasovi proti, potrdili sledeči sklep:

UO se je ponovno seznanil s celotnim potekom izvedbe naloge priprave prenovljenih društvenih pravil. UO se strinja, da predsednik v imenu UO dne 6. 11. 2018 razpošlje vabilo za sklic izrednega občnega zbora društva, ki bo v četrtek, 6. 12. 2018 ob 18. uri v društvenih prostorih na Koroški 18. V 30 dnevnem času med razposlanim vabilom in sklicem izrednega občnega zbora mora biti na spletni strani ob sklicu občnega zbora objavljen tudi predlog usklajenih pravil.
Točka dnevnega reda izrednega občnega zbora, o kateri se bo odločalo, se glasi:

Potrjevanje PRAVIL AKADEMSKEGA PLANINSKA DRUŠTVA KOZJAK MARIBOR


Na podlagi potrjenega sklepa UO se sklicuje izredni občni zbor Akademskega planinskega društva Kozjak Maribor. UO je v skladu s sklepom št. 3 rednega občnega zbora za leto 2018, ki pravi "Občni zbor pooblašča UO, da z aktivnostmi za spremembo društvenih pravil nadaljuje in spremembe uskladi z vsemi odseki/sekcijami. UO mora zadano nalogo izvesti v šestih mesecih od občnega zbora. UO mora poskrbeti, da bodo usklajena pravila sprejeta na izrednem občnem zboru, saj se bodo le na ta način lahko pričela uporabljati na naslednjem rednem volilnem občnem zboru", pripravil zahtevana pravila.
Pravila so bila 31. maja 2018 na 2. seji UO pripravljena na način, da so usklajena z vsemi odseki/sekcijami. Načelniki odsekov in sekcij so tudi, kot člani UO, aktivno sodelovali pri pripravi pravil. Naloga priprave med odseki/sekcijami usklajenih pravil v roku 6 mesecev od občnega zbora je bila s tem izpolnjena.
Pravila so bila nato do 15. 9. 2018 dana na vpogled (objava na društveni spletni strani in v tiskani obliki v društvenih prostorih) vsem članom društva, da so lahko podali svoje pripombe, mnenja in sugestije. UO je prejel komentarje Erwina Pucha, ki jih je obravnaval 27. 9. 2018 na 3. seji upravnega odbora in je njihova obravnava del zapisnika te seje.

Ključne vsebine, ki so se spremenile:

 • zmanjšali smo skupno število članov upravnega odbora iz 11 na 9,
 • povečali smo število voljenih članov iz 3 na 5,
 • zagotovili smo zahtevano organizacijo izvedbe občnega zbora in pravočasno seznanitev članov s predvidenimi obravnavanimi vsebinami,
 • uvedli smo kompromisno rešitev glede statusa članstva, ki zagotavlja lažje obvladovanje evidenc članstva ob hkratnem zagotovilu, da imajo pravico odločanja na občnem zboru samo člani s plačano članarino,
 • zagotovili smo, da člani ne morejo postati pravne osebe,
 • zagotovili smo ustrezno organizacijsko ureditev izvedbe volitev organov društva.

Pravila je predsednik društva, v skladu s pravili Planinske zveze Slovenije, v preverbo in potrditev dne 1. 10. 2018 po elektronski pošti poslal Igorju Oprešniku, predsedniku MDO PD Podravja.

Predsednik MDO PD Podravja je po elektronski pošti dne 23. 10. 2018 sporočil, da so društvena pravila s stališča pravil PZS ustrezno pripravljena.

Na podlagi prejetega stališča MDO PD Podravja je UO pričel z aktivnostmi za sklic izrednega občnega zbora namenjenega potrjevanju pripravljenih pravil.


Lep pozdrav.

V imenu upravnega odbora APD Kozjak Maribor:
Aleš Osrajnik
predsednik APD Kozjak Maribor

Komentarji (3) - vidni samo prijavljenim!

Prikaži več novic

 
 
Oblikovanje, zamisel in izdelava: Bran©o   Gostujemo pri: MojStrežnik.com
Zadnji komentarji